AZ ÜZLETI ÉLET PALOTÁJA

Furla 2014 Tavasz/Nyár kollekció bemutató és vernissage

Posted on 01 júl 2014 in hírek | 0 comments

Február utolsó napján a sajtó közelebbről is megismerkedhetett a Furla 2014-es tavasz/nyári kollekciójával.

A helyszín a Fashion Streeten található Deák Palota volt, melynek belső terében, 24 méter magasból lógtak a kollekció kiválasztott darabjai.

Az 5 kulcsmodell egészen szemmagasságig ér, ahol kortárs művészek alkotásaival képeztek szinergiát.

Külön érdekesség, hogy a Furla idei reklámkampány képeit Perlaki Márton fotózta. (Kampányképek: ITT)

A képeket a fény melegségének játéka erősíti, árnyékba burkolózás, a hátterek tiszta és finom vonalainak kiemelése, természetes árnyalatokkal és pasztell tónusokkal keretezve.

A francia modell, Maud Le Fort képviseli a kifinomult, de mégis modern nőt, aki reflektorfénybe helyezi az új kollekció ikonikus modelljeit, mint az átlátszó Candy táska és a bőr tote táska, élénk és lágy színek kombinációjával díszítve.

A levegő, az égbolt árnyalatai, a horizont visszaverődése a tengerben, a szél a parton: a vágy a gondtalan kikapcsolódásra és a kifinomult kreativitás járja át a Furla 2014-es tavasz/nyári kollekcióját, mely formákban, anyagokban és részletekben visszafogott, finoman és szelíden neo- elegáns luxus.

A kollekció színei kihangsúlyozzák a felületeket, váltakozva a hold, a juharfa és a pergament tónusai között. Kiegészülve a kék árnyalataival, mint a harmatcsepp, az óceán és a pasztell nüanszok a hajnali égboltból.

Kifinomult, váratlan anyagok és minták, mint a csikószőr és a krokodilbőr mintázat, extra puha nappa bőr befejezéssel, örökzöldekkel kombinálva, mint a kézzel kikészített borjú és kecskebőr, világos és sötétebb részek kontrasztba állításával, vagy egymásra rétegezésével, fényes és matt hatásokkal.

Az ikonikus Candy táska új jelentést kap: az átlátszó pvc bőr alapokra lett helyezve, így ezek a ?must have? kiegészítők tükrözik a hagyományok és a kísérletezés közötti egyensúlyt.

A stílus eme víziójának videó installációjában való interpretálására ismét Davide Bedoni-t kérték fel, művében a képek sorozata, annyira elvarázsoltak, mint amennyire kézzelfoghatóak, az ég, a föld és a tenger felett lebegve.  A videót megtekinthetitek: ITT

Mivel a Furla is kiemelt jelentőséget fordít a művészek támogatására és a velük való együttműködésre, így az idei évben a bemutató összekapcsolódott kortárs művészek kiállításával.

A felkért művészek évek óta a meghatározó alakjai a magyar kortárs művészeti életnek, néhány éves eltéréssel mind a Magyar Képzőművészeti Egyetemen végeztek.

Felkérésüket a kollekció tanulmányozása előzte meg. A táskák, színvilága és anyaghasználata mellé lettek megkeresve azok a művészek, akik munkáik és az itt bemutatott táskák között egyfajta kapcsolat, párbeszéd van.

A művészek:

Podmaniczky Ágnes www.podmaniczkyagnes.com    

Képein sokszor absztrakt környezetbe ágyazott, figurákat látunk, amit sajátos gesztusrendszer határoz meg.

Sok munkáján kap központi szerepet a fekete és fehér színek kontrasztja, Ez az örök eleganciát sugárzó ellentétpár jelenik meg a hozzá választott táskában.

Veres Adrienn  https://www.behance.net/adriennveres

Az egyetem elvégzése után Németországba költözött, ahol azóta is él és alkot, az itt látható képét kérésünkre Berlinből hozta el nekünk.

A képét és a hozzá párosuló Furla táskát együtt szemlélve erőteljes hatást közvetít, ami egy kozmopolita nő és a természet kapcsolatát idézi, egy olyan világot tár elénk ahol fontos a tradíció és a természet.

Babos Bertalan/ Zsili  http://zsili.tv/

Szakmája szerint tervezőgrafikus, mégis belsőépítészeti munkái révén vált ismertté. Szenvedélye a gyűjtögetés, a talált tárgyakat rendszeresen építi a művészetébe, expresszív, mesés világ jellemzi munkáit.

Zsili varázslatos világa megjelenik a bemutatásra került képen is, amely színvilágával reflektál a hozzá választott táskára.

PAF (Pintér András Ferenc)    http://www.pinterandras.hu/

12 éves korától fest. Absztrakt munkái mögött nagy szakmai tudás, és az akadémista iskola alapjai rejtőznek. Egyéni szimbólumrendszert épített föl, sajátos gesztusrendszert alkalmaz, technikája, s az alkotásaihoz felhasznált anyagokat teszik karizmatikussá munkáit.

Képe bizonyos részleteiben fellelhetjük a választott táska főbb stílusjegyeit.

Soós Nóra    www.soosnora.hu

A  2008-ban Junior Príma díjjal jutalmazott művésznő különleges hangvételű munkáin éltet helyzeteket, sorsokat mutat be.

Minden munkája elgondolkodtató, de különösen tetszik az itt kiállított képe, ahol a  rohanó fogyasztói társadalom bemutatása mellett, abból kiszakítva visszautal egy meditatív állapotra és megjelenik a jóga. Nóra tudatosan választotta a képet a kiállított táska mellé, az összhang kép és táska között vitathatatlan.

Az 5 Furla kulcsmodell és a képek szinergiát képeztek Az 5 Furla kulcsmodell és a képek szinergiát képeztek Az 5 Furla kulcsmodell és a képek szinergiát képeztek Görög Zita, az est háziasszonya Nádor Péter, a Furla Magyarország tulajdonosa Design cupcake-ek Babos Bertalan/ Zsili képe Podmaniczky Ágnes képe Veres Adrienn képe PAF (Pintér András Ferenc) képe Soós Nóra képe A táskák 24m magasból lógtak a térben

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.